Hun foto's
Nu zo'n 5 weken, gered op 2,5 week

Waar we enorm veel voldoening uit halen, is het kunnen redden van kittens.  Redden van een hard zwerversbestaan.  Redden van een vroege dood, want velen halen hun eerste jaar niet. 

Ze daarna een warme thuis zien krijgen, maakt ons hart blij.

We stellen graag een aantal van onze geredde kittens aan u voor.  Het zijn stuk voor stuk schatjes die een warme thuis gekregen hebben via een erkende opvang.  Deze kleintjes een volwaardig leven kunnen geven, is een van de redenen waarom we dit blijven doen.  En dankzij ieders inspanningen zijn dat er nu toch al een 550-tal!   Allemaal kunnen we ze hier niet tonen, maar met deze foto's krijgt ons werk voor u ook een gezicht - of in dit geval, gezichtjes.  En weet u wat?  Van deze kittens zijn er veel hummeltjes die, doordat ze ouder waren dan 7 weken, een aangepaste socialisatie nodig hadden om geadopteerd te geraken.  Want we schrijven hen niet zomaar af!  Het zwerversleven is immers erg hard voor kittens.  Interesse als socialisatiegezin?


Helaas zijn er ook kleintjes die te ziek of te slecht waren, ze hebben het uiteindelijk niet gehaald.  Dat blijft een moeilijke, want zo'n hulpeloos klein hummeltje heeft geen lijden verdiend.  En als het in je armen warmte en troost zoekt, vergeet je even de rest van de wereld.  Het enige wat ons blijft, is te weten dat het tenminste alle zorgen heeft gekregen en niet verder heeft moeten lijden. Vele nooit gevonden zwerfkittens gaan op een vreselijke manier dood.  Minder dan de helft haalt het eerste levensjaar ... De realiteit is keihard. Dit kan echter allemaal voorkomen worden door zwerfkatten én -kittens onmiddellijk te melden!


Op de foto een kleintje van ongeveer 7 weken, stervend, zware niesziekte. Graatmager. Te ver heen om nog te redden.  Het lag al een paar dagen levenloos in de tuin alvorens we verwittigd werden.

NA: dankzij de goede zorgen van een opvang een flink kereltje geworden. Nu heeft hij een fijne thuis.

Twee zusjes uit een nestje van 6: 5 meisjes en 1 broer.  Gevangen in een bitter koude novembermaand, een week of 8-9 oud.  Socialisatie was dus nodig.

LINKS: heel ziek, hoge koorts en veel te mager.  De dierenarts gaf hem weinig kans. 

RECHTS: ons ventje na vele weken verzorging en liefde ... Daar doen we het voor.


VOOR: oogjes zwaar aangetast door het herpes-virus.  Zonder verzorging is de schade onherstelbaar.