Verhaal van Oma

HET VERHAAL VAN ...
OMA


Poes Oma heb ik in op een avond in juli 2020 letterlijk van een dak gevangen, zo goed als blind, haar rug één enorme harde koek samengeklitte vacht, doodziek, onzeker of ze het ging halen.     

Ze mocht bij Nicole in opvang, een fantastische dame die tonnen ervaring heeft met blinde katjes. Oma kreeg de nodige medische verzorging en genoot zo van een warm en zacht mandje!  En het wonder geschiedde: Oma deed het super! We waren allemaal zo blij! Ze had zelfs nog zotte speelmomenten op haar oude dag, en genoot duidelijk van alle lekkere hapjes. Zo gelukkig was ze om eindelijk warm en veilig te zitten, om eindelijk te mogen leven. En het goede nieuws stopte maar niet: lieve mensen wilden haar zelfs adopteren. Iedereen nog meer blij!

Tot Nicole merkte dat er iets niet klopte, ook al was het niet echt duidelijk. Bij het bezoek aan de dierenarts was er sprake van een abces achterin de mond. Oma kreeg alle nodige zorgen. Maar Nicole bleef er niet gerust in. En bij een volgende bezoek was het verdict vernietigend: een tumor, agressief en snelgroeiend, hij zat al achter haar oogbol. Oma is terminaal. De mooie dromen werden op 1 seconde een vreselijke nachtmerrie - en ze zou er nooit meer uit ontwaken.

Nicole laat me op 11 oktober weten dat het heel snel gaat. Oma's gezichtje begint te vervormen, maar ze heeft geen pijn - en dat zal ze nooit moeten hebben! Ze is nu volledig blind maar geniet nog steeds van de lekkere hapjes en de aandacht. Die gaat ze krijgen zoveel ze maar wil voor het kleine beetje dat haar nog rest. Tranen sprongen in mijn ogen toen ik haar foto die dag doorgestuurd kreeg ... En zelfs nu ziet ze er nog altijd zo ontzettend lief uit ... Ze is ingeslapen op 15 oktober. De misvorming van haar hoofdje door de tumor werd te erg, de kwaliteit maar ook haar levenslust waren verdwenen.

Enorm verdrietig en tegelijkertijd ook enorm dankbaar dat we Oma konden redden, het zou anders vreselijk geweest zijn. Want weet u wat? Een zwerver heeft geen fijn leven en een kat trekt zijn plan niet.

Dat is gewoon de waarheid.