Verhaal van Bolleke

HET VERHAAL VAN ...
BOLLEKE


Bolleke was al jaren geleden steriel gemaakt via het gemeentelijk project.  Hij is een typisch voorbeeld van hoe hard een zwerfkat het heeft.  Want als ze al ouder worden, zijn er bijna altijd zware gebitsproblemen.  De pijn is enorm.  Maar voor hen is er niks.

     

We hadden Bolleke kunnen laten inslapen, dat was veel goedkoper geweest. Want de centjes van Poezelo waren bijna op. Maar dat was voor ons GEEN optie.  We zouden die centjes wel vinden. 

Bolleke leek ten dode opgeschreven. Want hij was een zwerver. Bolleke WAS een mooie, stevige kater met glanzende pels. Jaren geleden steriel gemaakt via het gemeentelijk project, nog voor wij er waren. Tot Bolleke amper nog kon eten, hij miauwde klaaglijk, pijnlijk, bij elk kleine beetje saus dat hij nog probeerde op te slobberen. Want de honger knaagde aan zijn ondertussen schamele lijfje ... Hij bleef gewicht verliezen. Een maand lang zocht de bejaarde dame die hem eten gaf, en die zelf slecht te been is, hulp. Ze ging er aan kapot dat Bolleke zo'n pijn leed. Maar niemand kon of wou helpen.  Tot ze via via bij ons terecht kwam.

Met wat ze beschreef was het duidelijk dat er geen tijd te verliezen was!
's Avonds na mijn werk onze eigen speciale kooi geplaatst, want Bolleke kende gewone vangkooien en zou daar niet snel ingaan - wat een ziek of gewond dier sowieso al minder snel doet. Ingrid ging overdag checken. Twee dagen later was Bolleke om 22.30 u gevangen!! Samen met Sonia ter plaatse en om 23.30 u. zat Bolleke veilig bij mij in de speciale verblijfskooien. En we hadden nog meer geluk, want de dag erna kon Sonia 's middags met Bolleke bij de dierenarts terecht.

Zijn mond was er vreselijk aan toe: veel rotte en kapotte tanden, ontstoken tandvlees, etter, rotte wortels, abcessen ... De stank was verschrikkelijk. Bolleke moet afschuwelijk veel pijn geleden hebben. De nodige tijd was al voorzien en na enkele testen en algemene check kon hij dadelijk naar de operatiekamer. Meer dan 2 uur zijn ze aan zijn mond bezig geweest ... Maar het verschil is fantastisch! Hij bleef nog even bij mij zodat ik hem goed in de gaten kon houden en zijn medicatie geven.

Achteraf stuurde de bejaarde dame een foto van een heel gelukkige Bolleke die zijn schade aan het inhalen was!  Eten!

De kosten bedroegen meerdere honderden euros.  Maar ons vertrouwen werd absoluut niet beschaamd: heel veel mensen hebben gestort en zo kunnen we weer andere Bollekes helpen!  Fantastisch toch!!