Winterhulp


Veel mensen vinden de koude dagen een fijne tijd: wandelen in het koude zonnetje, warme chocomelk drinken, lekker warm binnen ...

Voor de zwerfkatten is het jammer genoeg niet zo’n feest.

help hen de winter door!

"Een kat trekt zijn plan"


Helaas is dit niet waar.  En zeker in de koude en natte maanden is het leven voor de zwervertjes allesbehalve gemakkelijk!  Zij kunnen uw hulp zeker dan heel goed gebruiken.  Als u al voor hen zorgt: fantastisch!!  En anders vindt u hierbij (nog) allerlei voorbeelden ter inspiratie.

Een plek om te schuilen

Van nature hebben gezonde zwerfkatten een goede vacht, maar het slechte weer maakt het extra zwaar voor hen.  Ze kunnen vaak geen droge schuilplaats vinden, waardoor de vacht nat wordt.  Hierdoor geraken ze onderkoeld, en worden heel snel ziek, zeker als het dan nog een combinatie van koude, wind en regen is.  Een watervast en winddicht schuilhokje met een dikke berg stro op een veilige plek biedt bescherming tegen regen, sneeuw en wind.  Let er wel op dat de opening niet in de wind staat en liefst wat van de grond af (opstijgende koude en vocht).

Een schuilplek hoeft echt niet duur of nieuw te zijn en wie een beetje handig is, kan dit gemakkelijk zelf maken.  Hebt u een tuinhuisje?  Met bv. een kattenluikje zit het diertje al heel beschut.

Via ons kunt u een kant-en-klare winterbox kopen: geen onderhoud,  heel dik geïsoleerd en gemakkelijk proper worden te maken.  Gewoon doen!

Eten en drinken

Door de koude en het slechte weer hebben katten meer voedsel nodig, want ze moeten meer verbruiken om zichzelf warm te houden.  Zorg aub zeker voor genoeg eten! 

Als het vriest, is het vinden van drinkwater niet gemakkelijk.  Zorg daarom dat er regelmatig vers water staat. Tegen bevriezing kan er eventueel een klein beetje suiker in opgelost worden.  Droge brokken maken dorstig, maar zullen minder snel bevriezen dan natvoer.

Zorg ook dat het eten en drinken beschut staan, zodat het niet nat (en slecht) wordt.  Dat kan bv. onder een tafel, afdak, in een tuinhuis of schuurtje dat op een kier blijft staan …

Hebt u nog vragen hierover of wilt u extra tips, dan helpen wij u graag verder!